Acords Plenari del CIB 5 de juny 

Aquests son els acords i el resum del Plenari de fi de curs del Consell dels Infants de Badalona (CIB) que es va fer el dimecres 5 de juny (17.30 a 19 h), al Museu de Badalona.

Podeu seguir les diapositives d’aquesta presentació: 

https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentacio-Plenari-5-juny-2024-1.pdf

Aquest és l’ordre del dia: 

1. Benvinguda. Recordem la cercavila del Dimoni del CIB i les Festes de Maig!

Vanesa González, regidora d’Educació, saluda a tothom i felicita als nens i nenes representants i centres del CIB per tota la feina feta aquest curs, i en concret, pel projecte per a la millora dels patis de les escoles.

Parlem de la cercavila i del Dimoni del CIB i mirem un vídeo del Drons de la Cremada del Dimoni. Tothom els va veure en directe! ;- )

2. La millora dels patis de les escoles.

Mirem imatges de l’exposició Els patis que volem! (diapositives 35 a 45), amb les 60 maquetes i el reportatge que en va fer Badalona 360 a TV Badalona el 29 de maig de 2024:

La Martina i en Nil entreguen a la regidora d’Educació l’Informe del CIB “Els patis que volem!” amb dades, idees i propostes per millorar els patis de les escoles: Informe CIB Els patis que volem! juny 2024.pdf

Els representants de l’escola Baldiri Reixac llegeixen el text El nostre pati ideal, que va fer la classe de 5è. Aquest text també forma part de l’Informe.

La regidora ens comunica que el Govern municipal llegirà l’Informe amb molta atenció per donar una resposta al CIB, en el sentit que sigui, al conjunt de propostes del Consell, com a màxim, en el Plenari del 13 de novembre del curs 24-25.

3. CIB 2004-2024. Acordem la proposta d’activitats per celebrar el vintè aniversari del CIB.

Parlem de la proposta del CIB per celebrar els 20 anys, la 5a Setmana dels Drets dels infants i la Festa dels Drets dels Infants 2024 (diapositives 49 i 50). A la Trobada del CIB del 16 d’octubre ja s’haurà pogut concretar el programa, tenint en compte les idees i preferències del CIB i les possibilitats de l’Ajuntament, ja que fer totes les activitats proposades seria impossible, per temps i cost ;- ).

4. Avaluació del CIB curs 23-24.

Recordem totes les activitats fetes aquest curs (diapositives 53 a 86) i com ens hem organitzat. Les valorem a través d’un qüestionari. Els/les representants que no van poder venir al Plenari poden respondre aquest formulari d’avaluació, abans del 15 de juny: Avaluació CIB 23-24 Representants

5. Informacions, activitats i comiat.

– CNIAC i TIAB.

No hi ha noticies del CNIAC i si de la TIAB. El dia 23 de maig es va presentar la Guia pràctica per a l’abordatge en xarxa de situacions de desprotecció i maltractament infantil. 

https://tiab-badalona.cat/wp-content/uploads/2024/05/guia-maltractament-v1_24.pdf

– Eleccions al Parlament Europeu, 9 de juny. Recordem que aquest diumenge hi ha eleccions al Parlament Europeu.

– Altres activitats. Fem memòria de diferents activitats que es fan a la ciutat amb i per a nens i nenes fins a la revetlla de Sant Joan (diapositiva 96).

El 18 de setembre, de 12.30 a 13.30 h, al Viver, es farà la reunió de coordinació de centres del CIB 24-25, amb les mestres i educadors/es referents de cada centre. A la reunió s’entregaran els murals en blanc per fer els cartells gegants a cada centre sobre els Drets del Infants que es posaran als MUPIS de tota la ciutat. Caldrà portar-los acabats a la Trobada del CIB del 16 d’octubre.

Aquest és el calendari de Trobades i Plenaris del CIB del curs 24-25, sempre en dimecres, de 17.30 a 19 h (diapositiva 97): 

16 d’octubre, 1a Trobada (CC El Carme) • 13 de novembre, 1r Plenari (Museu) • 22 de gener, Trobada (CC La Salut) • 12 de març, Trobada (CC La Salut) • 7 de maig, Trobada (CC El Carme) • 4 de juny, Plenari del CIB (Museu).

A l’acabar el Plenari, la regidora d’Educació, amb l’ajuda de la Martina i el Nil, ens dona un diploma de participació i felicita, especialment als nens i nenes que ara fan 6è i el curs que ve ja no formaran part del CIB. 

Ens fem una foto amb Spiderman de Santaco, que avui també ens ha vingut a veure, i marxem amb les maquetes (quasi totes ;- ), una llibreta i un llapis que ha facilitat la Oficina de la UE a Barcelona, un gelat i una samarreta per a cada representant que ens han facilitat des de la regidoria d’Esports.

Moltes gràcies, bon fi de curs i bon estiu a tothom! 

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies