Acords de la Trobada del CIB (13 de març)

Aquests son els acords i el resum de la Trobada del CIB que es va fer  eldimecres 13 de març, de 17.30 a 19 h, al Centre Cívic La Salut.Podeu seguir aquesta presentació:https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentacio-Trobada-13-3-24.pdfOrdre del dia:1. Benvinguda i valoració de:En primer lloc parlem de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el passat dia 8 de març (diapositiva 7).
  1. El Carnaval. Diferents representants expliquen com va anar el Carnaval als seus centres i a les cercaviles que es van fer a la ciutat. En resum….el Carnaval ens agrada molt! (diapositives 9 i 10).
   BDimoni 2024. Composició del Jurat que l’ha elegit. En Jordi ens recorda que 3 representants del CIB, amb un sol vot, formaven part des de fa anys del jurat que elegeix el Dimoni. Per això es va explicar i acordar fer aquest curs aquesta activitat en el Plenari del CIB del 15 de novembre i es va recordar en la Trobada del 24 de gener. Posteriorment es va rebre una comunicació del Servei de Cultura informant del decret d’alcaldia que determinava la nova composició del jurat del Dimoni 2024, amb l’exclusió de la participació del CIB, cosa que va ser comunicada a tots els representants, famílies i centres. Diversos representants expressen que no és just que hagi passat això, que els infants també tenen dret a participar en aquest jurat, com el tenen les persones grans i que volen que l’any que ve els infants i el CIB hi puguin participar de nou. Un representant proposa fer una manifestació i finalment s’acorda que els centres que vulguin enviïn a la secretaria tècnica del CIB un petit escrit de protesta pel que ha passat amb propostes. Amb totes les idees que arribin (abans del 27 d’abril), a la Trobada del CIB del  8 de maig es llegirà l’escrit unitari i tots/es els/les representants que vulguin el podran signar. Aquest escrit s’adjuntarà a l’acta i es podrà donar en mà a l’alcalde i/o a la regidora d’Educació i de Cultura en el Plenari del CIB del 5 de juny per rebre la seva valoració i resposta (diapositiva 11).2. La millora dels patis de les escoles.S’han rebut moltes aportacions al formulari, emplenat per cada grup classe/lleure amb representació al Consell. Qui no ho hagi fet, te temps fins el 12 d’abril.Formulari: https://docs.google.com/forms/d/15SK9FiVhulit4mCz51hed3tNzcBI8wQ850OAcYI3dKM/editL’Ariadna i la Sandra ens recorden el que vam fer a la Trobada del 24 de gener.  Avui rebem 2 bases de cartró per fer dos o una (doble) maquetes del pati que volem! . Cal portar les maquetes acabades a la Trobada del 8 de maig. Es podrà fer una exposició de totes del 29 de maig al 4 de juny, a la Plaça i Casa de la Vila (diapositives 13 a 23).Els patis que volem! (criteris i calendari)1. Recollida de 2 bases de cartró x centre a la Trobada del CIB (dc 13 de març).2. Realització de les maquetes a cada centre (fins dm 7 de maig).Poden ser 2 maquetes diferents o una única feta amb les 2 bases separades.Poden ser de tot un pati o d’una part del pati, amb materials i tècnica lliure.Molt important: les coses han d’estar molt ben enganxades entre si i ben subjectades a la base. Ha de ser una construcció sòlida.3. Entrega de maquetes a la Trobada del CIB (8 de maig).4. Exposició de les maquetes “Els patis que volem!”Inauguració, dc 29 de maig, 18 h, a la Plaça de la Vila.Oberta fins dm 4 de juny a la sala d’actes de la Casa de la Vila.5. Recollida de les maquetes en el Plenari del CIB (5 juny). Si algun centre necessita una o dues bases de cartró més ens ho dieu.3. CIB 2004-2024. Què podríem fer per celebrar a tota la ciutat el vintè aniversari del CIB?Seguim treballant sobre el programa d’activitats de juny a desembre de 2024. El primer formulari que vam rebre no funcionava del tot. Ara podem fer servir aquest i respondre’l fins al 12 d’abril.Formulari NOU: https://docs.google.com/forms/d/1H5WNC2LRQVfd-wn2_T7oSqwsnzGiwcobIoTNL-Rziw0/editA la Trobada del 8 de maig es podrà tancar el programa d’activitats dels 20 anys del CIB (diapositives 25 a 30).Acordem que hi pugui haver una parada del CIB a la 40a Fira de Sant Roc, el diumenge 5 de maig, pel matí. Rebrem un correu per saber qui voldrà i podrà ser-hi (diapositives 40 a 43).També, que podrem fer una catifa del logo del CIB a l’activitat que organitza Catifaires de Dalt la Vila el diumenge 2 de juny, pel matí, a Dalt de la Vila, per iniciar la celebració dels 20 anys del CIB (diapositives 31 a 33). Una representant amb experiència ens explica que és una activitat molt bonica i divertida!4. Informacions i activitats dels centres del CIB i de la ciutat.– CNIAC. Acordem, inicialment a l’espera de tenir més informació, participar en el projecte “Rights of the child and child participation”  de la COMISSIÓ EUROPEA, amb SAVE THE CHILDREN, SOS CHILDRE’NS VILLAGES, el CNIAC i els CONSELLS DELS INFANTS D’EUROPA (diapositiva 36).– Dia de Europa, 9 de maig. En parlem i rebem un llibret i una mapa d’Europa que ens ha facilitat l’Oficina a Barcelona de la Unió Europea. Al juny hi ha eleccions al Parlament Europeu! (diapositives 38 i 39).– Preparació de les Festes de Maig 2024. A la Trobada del 8 de maig hem de portar 2 rètols per grup/centre amb el nom de dues coses que no ens agrada que existeixin ni a Badalona ni arreu del món. Les enganxarem al Dimoni que faran nois i noies de l’escola Can Barriga i sortirem en cercavila fins a la plantada del Dimoni. Rebrem un correu (diapositives 40 a 43).– Altres activitats. repassem un munt d’activitats amb i per a infants que es fan a la ciutat fins primers de maig (diapositiva 44) .I, una mica abans de les 7, marxem dient NO a cap guerra, amb les dues bases de cartró per fer les maquetes dels patis que volem! i amb moltes ganes que arribin les vacances de setmana santa!Feliç primavera i fins al 8 de maig, al centre Cultural El Carme! 

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies