Acords de la Trobada del CIB (24 de gener)

Aquests son els acords i el resum de la Trobada del CIB que es va fer eldimecres 24 de gener, de 17.30 a 19 h, al Centre Cívic La Salut. Podeu seguir aquesta presentació: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentacio-Trobada-24-1-23.pdfOrdre del dia:1. Benvinguda (cantant una mica) i valoració de:A. La 4a Setmana dels Drets dels Infants. 20 de novembre. Dia, Manifest i exposició de cartells dels Drets dels Infants a la plaça de la Vila.Recordem el Programa de la 4a Setmana. Nenes i nens que van fer la lectura del Manifest (CNIAC & CIB), a la plaça de la Vila ens expliquen com va anar l’acte i l’exposició de tots els murals fets per nenes i nens de totes les escoles i centres socioeducatius del CIB. Eren uns murals extraordinaris! (diapositives 8 a 36). Avui els podrem recollir.B. Les festes de Nadal i la Cavalcada. Recordem la carta del CIB als reis d’Orient i parlem de la Cavalcada. En general va agradar molt, malgrat la pluja. Força nenes i nens la van veure per Tv de Badalona.2. Presentació del document de resposta del Govern Municipal a l’Informe «Infància i ciutat 2023, Badalona com la veiem i com la volem!», amb les preguntes i propostes del CIB presentades en el Plenari del 7 de juny de 2023.Cada centre del CIB disposem d’una còpia en paper del document de Resposta del Govern. En farem un seguiment per anar veient quines coses avancen, quines no i perquè. El CIB va fer moltes preguntes i propostes concretes que necessiten una resposta concreta. Aquí podeu llegir el document:https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2024/01/Resposta-del-Govern-Municipal-a-les-preguntes-i-propostes-del-CIB-de-juny-2023.pdf3. La millora dels patis de les escoles. Què pensem?, què hem de conèixer i què podem fer per determinar les propostes del CIB per a la millora dels patis de les escoles, d’acord amb l’encàrrec rebut de la regidora d’Educació?La Sandra ens ajuda a pensar en els patis de les escoles i com podrien millorar amb alguns exemples (diapos 44 a 50). Ella, l’Ariadna i en Jordi, han seleccionat vídeos, llibres i propostes didàctiques que formaran part d’una Guia (aviat es publicarà al blog i es comunicarà a tots els centres). Avui mirem aquests dos vídeos:Transformem els patis escolars  https://www.youtube.com/watch?v=r9itbcUnz34Quins patis més xulos!  https://www.ccma.cat/tv3/sx3/quins-patis-mes-xulos/video/6160474/Fem grups petits i a cada grup pensem en com ens agradaria que fossin els patis i els temps de pati. Escrivim totes les idees en unes gotes que cauen de tres núvols. A la Guia, hi haurà també el document amb tota aquesta pluja d’idees i propostes. També rebrem un formulari on cada grup classe/d’edat podrà respondre a preguntes sobre els patis i així podrem conèixer i compartir totes les idees de tots els centres.El treball sobre els patis es podrà fer entre febrer i primers de maig. En el Plenari de juny podrem presentar un informe amb totes les propostes.4. CIB 2004-2024. Què podríem fer per celebrar a tota la ciutat el vintè aniversari del CIB? Pensem en un programa d’activitats de juny a desembre de 2024.Primer mirem el vídeo de la Festa dels Drets dels Infants de fa tres anys https://www.youtube.com/watch?v=8yGYCanNu7A&t=27sLa primera Festa va sorgir com a proposta del CIB per celebrar els seus 15 anys i després el CIB va proposar que se celebrés cada any en el marc de la Setmana dels Drets dels Infants. Es lamenta que no s’hagi fet la festa dels drets dels infants de 2023.Mirem els murals que es van fer des de cada centre per als MUPIS i Columnes publicitàries que hi ha a la ciutat i pensem que estarà molt be tornar-ho a fer aquest any (diapo 55).En els mateixos petits grups parlem i fem propostes de com celebrar els 20 anys del CIB. Al blog es publicarà la llista sencera i a cada centre podrem prioritzar quines 3 o 5 coses ens agraden més i pensem que es podran organitzar i fer, en els centres del CIB i per part de l’Ajuntament, perquè algunes poden tenir un cost important.5. Informacions i activitats dels centres del CIB i de la ciutat.– CNIAC. Com va anar el 2n Congrés dels Infants i els Adolescents de Catalunya «Violència contra la infància i l’adolescència», del 18 de novembre a l’Hospitalet? La Nadia va ser la representant del CIB que hi va poder anar. Ens explica que hi van participar  molts nois i noies de tot Catalunya i que li va agradar ser-hi. Va ser tota una experiència!– Preparació del Carnaval i de les Festes de Maig 2024. Mirem un vídeo de la reina i de les ninfes del Carnaval. Més informació: https://www.badalona.cat/ca/serveis-ajuntament/cultura/festes/carnavalEn Jordi ens diu que rebrem un correu per saber qui voldrà formar part, com a representant del CIB, del Jurat que elegeix el Dimoni que cremarà la nit del 10 de maig. Haurem de fer un sorteig per elegir a 3 representants. Veiem la foto del jurat de l’any passat (diapo 62). també mirem les fotos del Dimoni del CIB, aquest any la cercavila serà a la Trobada del 8 de maig (diapo 63).– Altres activitats. Fem una mirada a un munt d’activitats que es fan a la ciutat fins a mitjans de març (diapos 64 a 73). Destaquem la celebració del DENIP, el 30 de gener i mirem alguns cartells que s’han fet arreu del mon a favor de la Pau i contra les guerres a Ucraïna i a Gaza (diapos 66 a 71).Recollim els murals dels Drets dels Infants i a les set marxem. Ens tornarem a trobar el dimecres 13 de març, també al CC La Salut.Gràcies i bon Carnaval a tothom!

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies