Acords del Plenari del CIB

Acords del Plenari del CIB
Aquests son els acords i el resum del Plenari del Consell dels Infants de Badalona, que es va fer el dimecres 15 de novembre, de 17.30 a 19 h, al Museu de Badalona.
Podeu seguir aquesta presentació: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentacio-Plenari-15-11-23.pdf
Aquest era l’ordre del dia.

Benvinguda. Qui som? (diapos 1 a 16)
Vanesa González, regidora d’Educació i de Cultura, i vicepresidenta del CIB saluda a tothom i felicita als 86 nois i noies representants dels 42 centres que formen part actualment del Consell.
La Martina, representant del CIB al CNIAC, ocupa també la presidència del Plenari i llegeix els punts de l’ordre del dia. En Jordi, secretari tècnic del Consell, ens ajuda a cantar una cançó sobre el que som, el CIB ;- ) i recordem el que vam fer a la Trobada d’octubre. Cada representant hem rebut una T-casual per ajudar a cobrir la despesa dels desplaçaments.
Seguim recollint fulls d’incorporació de centre i autoritzacions familiars pendents.

Informe del CIB Infància i ciutat 2023, Badalona com la veiem i com la volem! (diapos 17 a 20)
La regidora explica la resposta del Govern municipal a les preguntes i propostes del CIB presentades en el Plenari del 7 de juny.
Felicita totes les aportacions i comenta la resposta globalment en relació a aquests temes: el benestar de les persones, la participació dels infants, el benestar animal, els serveis, els equipaments i l’espai públic. Properament rebrem el document i en podrem fer una valoració i el seguiment.
En relació al benestar de les persones va destacar l’atenció que es fa i cal fer a les persones sense llar, l’acollida a persones refugiades, la millora dels entorns escolars, l’accessibilitat i l’ampliació de les activitats de lleure per a infants a l’estiu.
En relació a la demanda del CIB sobre la creació del Consell de nois i noies adolescents, la regidora comunica la seva voluntat per a que, amb l’ajuda de tots els nenes i nenes del Consell, es creïn espais de participació dels 12 als 16 anys.
En relació al benestar animal explica que l’Ajuntament seguirà vetllant per a que siguin respectats, també amb campanyes sobre la tinença responsable dels animals de companyia.
En relació als serveis, els equipaments i a l’espai públic explica que es promourà la creació de més CAPs, la construcció de nous centres escolars i la millora del manteniment i climatització dels centres públics de primària. S’estan fent millores a la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat de les persones. També s’està preparant un nou contracte per a la neteja.
Veiem un vídeo sobre Badalona i aquest, sobre els pobles i ciutats que es transformen a millor gràcies a la participació de tothom:
Organització de la 4a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona (DDIB) (diapos 22 a 35)
Al blog del CIB es poden consultar totes les activitats que formen part del Programa de la 4a Setmana dels DDIB (del 15 al 24 de novembre), organitzades per diferents escoles, centres socioeducatius, entitats, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona (un munt! ;- ), la TIAB i el CIB.
El Dia dels Drets dels Infants, dilluns 20 de novembre, a la plaça de la Vila:
Recollim 162 cartells molt bonics i molt ben fets per a l’exposició. Va estar oberta el dia 20 de 8.30 a 20 h. La va veure molta gent i va agradar molt. Aviat es publicarà al blog una presentació amb fotos de tots els cartells.
El dilluns, a ¾ de 6, una vintena de representants van llegir el Manifest del CNIAC i del CIB i van cantar i ballar la cançó dels Drets dels Infants. L’alcalde i la regidora d’Educació van escoltar-nos i a l’acabar, l’alcalde va felicitar a tots els infants del CIB que es preocupen per millorar la ciutat i fan propostes i demandes en relació als drets infants. Al blog es poden veure imatges.
Aquí podeu llegir el Manifest: https://consellinfantsbadalona.cat/drets-dels-infants/Acordem el Pla d’acció del CIB i l’organització del curs 2023-24.
  • Valoració de l’encàrrec de la regidora d’Educació per treballar, aquest curs, sobre com es poden millorar els patis de les escoles, de febrer a maig.
    La regidora ens explica la proposta que, entre altres millores, busca que hi hagi més espais d’ombra als patis. Tots els centres que ho han parlat estan d’acord amb aquesta proposta, per tant, el CIB acorda acceptar-la. A la Trobada del CIB del 24 de gener començarem a pensar com treballar el tema per recollir propostes per millorar tots els patis escolars. Aquest treball el farem entre febrer i maig, i al juny presentarem al Govern l’Informe del CIB de criteris i propostes per millorar els patis escolars de la ciutat.
  • El 2n Congrés dels Infants i els Adolescents de Catalunya «Violència contra la infància i l’adolescència» (18 nov. a l’Hospitalet) (diapos 38 a 41). La Nadia de l’escola Badalona Port ens informa que hi participarà. A la Trobada de gener ens ho podrá explicar.
  • El CIB amb el Gran Recapte i amb la Marató de TV3 2023. El CIB farem difusió de les dues campanyes perquè hi ha molts centres que hi col·laboren d’una manera o altra (diapos 42 i 43).
  • La carta del CIB als reis d’Orient. Rebrem un formulari per escriure idees sobre tot allò que els infants del CIB demanem als reis i tenen a veure amb els drets del infants (diapo 44).
Informacions i activitats dels centres del CIB i de la ciutat.
  • Les Festes de Nadal, el Campament i la Cavalcada de Reis. La regidora ens explica les coses més importants del programa d’actes. A la carpeta tenim el tríptic amb tota la informació.
  • Altres activitats. Recordem tot això (diapo 48) i també pensem en les guerres que hi ha ara mateix al món (diapos 49 a 54).
Comiat i foto final.
Aquest mes de novembre alguns representants fan anys i avui precisament també fa anys la regidora i la felicitem. Rebem un cartell que indica que formem part del CIB per posar-lo en un lloc ben visible del centre i….la visita de Spiderman Santako que ens diu que mai hem de fer bullying a ningú i que hem d’ajudar a qui es trobi en situacions d’aquest tipus.
Ens fem una foto i marxem a les 7 desitjant-nos un bon final de trimestre, unes bones vacances i unes bones festes de nadal per a tothom!
Ens tornarem a trobar el dimecres 24 de gener al Centre Cívic La Salut.

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies