Acords i resum Trobada CIB 18 d’octubre

La 1a Trobada de nenes i nens representants del Consell dels Infants de Badalona (CIB) d’aquest curs es va fer el dimecres 18 d’octubre (17.30 a 19 h), al Centre Cultural El Carme. Aquest és el resum amb els acords de la Trobada:(podeu seguir aquesta presentació ppt):https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentacio-Trobada-18-10-23.pdf1. Benvinguda.Ens hem saludat ;- ) i hem entregat els fulls d’incorporació dels centres i d’autoritzacions familiars. Qui no els hagi enviat per correu o entregat avui ha de fer-ho al més aviat possible. Ara hi ha 42 centres vinculats al CIB.Hem recollit el kit del/de la representant: carnet, calendari amb imant per a la nevera, xapa i bolígraf.Al Plenari del 15 de novembre es facilitarà una T-casual a cada representant.En Jordi, secretari tècnic del CIB, ens presenta els punts de l’ordre del dia.Quan estàvem començant rebem la visita d’una persona una mica despistada que ens ha fet riure molt, el mag Enric Magoo!Parlem del Consell i de les funcions dels nois i noies representants (diapos 10 a 16). Ens expliquem com ha anat el procés d’elecció de representants i mirem aquest vídeo sobre la finalitat i el funcionament dels consells dels infants:
Parlem una mica de les funcions dels representants del CIB. És molt important que abans i després de cada reunió del CIB, les/els representants parlem amb els nostres mestres i educadors/es per a que ens ajudin a comunicar el que calgui als nostres companys. També per recollir les seves aportacions i per poder organitzar el que cal pensar i fer entre reunió i reunió.2. Comencem a pensar i a preparar el Plenari del 15 de nov. i les activitats del curs.– Tema central de treball del CIB d’aquest curs. En Jordi ens diu per encàrrec de la regidora d’Educació, Vanessa González, que es proposa al CIB que aquest curs treballi sobre com creiem que haurien de ser els patis escolars. Ara ho hem de parlar cada centre i si en el Plenari del 15 de novembre li sembla be a la majoria de centres es podrà acordar que els patis escolars i la seva millora sigui, per encàrrec de l’Ajuntament, el projecte principal d’aquest curs a treballar entre gener i maig.Recordem el document de propostes i preguntes del CIB que es va presentar en el Plenari de juny a tots els grups municipals i al juliol al Govern municipal per a que en doni resposta en el Plenari del CIB del 15de novembre:https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2023/06/CIB-PREGUNTES-I-PROPOSTES-BDN-juny-2023.pdfAquest és el calendari de Trobades i Plenaris del CIB, i els llocs on es faran (diapo 17):Trobada 18 octubre, al Centre Cultural El CarmePlenari 15 novembre, al Museu de BadalonaTrobada 24 gener, al Centre Cívic La SalutTrobada 13 març, al Centre Cívic La SalutTrobada 8 maig, al Centre Cultural El CarmePlenari 5 juny, al Museu de Badalona– El CIB i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) (diapos 24 a 29). El CIB forma part de la TIAB. S’explica que és la TIAB, el projecte del baròmetre dels drets del Infants i Adolescents i l’activitat que organitza el dia 20 d’octubre.Més informació, blog de la TIAB https://tiab-badalona.cat/– El CIB i el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) (diapos 30 a 34). El CIB forma part del CNIAC. Martina Fernández i Martina Garcia son les dues representants del CIB al CNIAC. Ens expliquen que és i com funciona el CNIAC i informen del 2n Congrés dels Infants i Adolescents de Catalunya que organitza el CNIAC i es fa el 18 de novembre a l’Hospitalet.Està obert a tots els infants i adolescents que vulguin i puguin participar-hi. Aquest congrés tractarà sobre la «Violència contra la infància i l’adolescència». És una activitat voluntària que requereix l’acompanyamnet de les families. Més informació i inscripció al Congrés del CNIAC:Formulari d’inscripcions 2n Congrés dels Infants i els Adolescents– El blog del CIB. Al blog es publiquen les notícies i informacions del que fem i també de les coses que es fan als centres del CIB. Mirem-ho, publiquem! https://consellinfantsbadalona.cat/3. La 4a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona.– Els Drets dels Infants, què en pensem? Mirem la presentació (diapos 39 a 62), els dos cartells que tenim a la carpeta i parlem dels drets dels infants. A la sortida recollim 4 cartells en blanc per fer cartells a cada centre sobre els drets dels infants o sobre persones i entitats que han destacat en la defensa dels drets dels infants arreu del món: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2016/11/En-defensa-dels-drets-dels-infants-2022-1.pdfHem de portar els cartells fets al Plenari del 15N. El nom del centre s’ha de posar en el rectangle inferior ombrejat de cada cartell.– El Dia i el Manifest Drets dels Infants. El dilluns 20 de novembre és el dia dels Drets dels Infants. A la Plaça de la Vila, de les 10 a les 20 h es podran exposar els cartells dels Drets dels Infants fets a cada centre. A les 18 h, llegirem el Manifest del CNIAC.Aquest any no es podrà fer la 4a Festa dels Drets dels Infants per no existir un contracte que la faci possible com en anys anteriors. Una representant de l’escola Ventós Mir proposa que es faci una recollida de diners.Caldrà esperar a novembre de 2024, quan el CIB farà 20 anys, per tornar a fer la Festa tal com es va proposar des del CIB en el Plenari del mes de juny.Si que es podrà celebrar la 4a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona, promoguda pel CIB i per la TIAB. Es farà un cartell amb totes les activitats que es faran a la ciutat del 15 al 26 de novembre. Aquí podem trobar documents, cartells i vídeos sobre els drets dels infants que ens poden ajudar a pensar i fer els cartells: https://consellinfantsbadalona.cat/drets-dels-infants/A cada centre podem mirar el vídeo de la cançó dels Drets dels Infants, del grup Xiula: https://www.youtube.com/watch?v=1kU31Qljkgs4. Informacions.4.1. Activitats als centres del CIB i a la ciutat. Fem un repàs de les activitats que sabem que es fan a la ciutat per a infants fins al 15 de novembre (diapo 66).Abans de marxar la Sandra ens proposa que mirem, cantem i ballem amb el vídeo de la coreografia de la cançó dels Drets dels Infants, que podrem ensenyar a tots els nostres companys per ballar-la a cada centre el 20 de novembre (diapo 69): 
A les 19 h, acabem puntualment la Trobada i ens fem una foto de tot el grup de representants del CIB. Ens tornarem a trobar en el Plenari del 15 de novembre, a les 17.30 h, al Museu de Badalona.Feliç castanyada a tothom!

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies