Trobada del CIB 3 de maig de 2023

Aquest és el resum amb els acords de la Trobada del CIB del 3 de maig, de 17.30 a 19.15 h, al Centre Cultural El Carme & cercavila.
1. Benvinguda. Primer de tot escoltem i ballem amb la cançó Badalona, de l’escola de música MUBA, que canta David Ros amb coreografia de Gigi Grau. No us la perdeu, va de Festes de Maig!https://youtu.be/tRtNKo_AT4M Aïda Llauradó, regidora d’Educació, ens parla del Dimoni del CIB que portarem en cercavila avui fins a la platja i del programa de les Festes de Maig ple d’activitats per als infants i per a tothom!La Baia, la Martina, la Lucia, en Lucas, la Martina G. i en Yago ens expliquen com va anar la parada del CIB de la Fira de Sant Jordi, el passat dg 23 d’abril. Molts nens i nenes, i persones grans van dibuixar la seva mà i van rebre el poema Podries de Joana Raspall.2. Badalona, com la veiem i com la volem!Quines coses estem fent o podem fer per conèixer millor Badalona i pensar com la volem:En Jerson i en Lucas, del Casal dels Infants, ens expliquen que han fet uns vídeos sobre la participació, les eleccions municipalsi Badalona, i els veiem, estan molt be! Els pòdeu mirar a cada centre. Son aquests:– https://www.youtube.com/watch?v=c4zmO8aoKzo Participació 1.12″– https://www.youtube.com/watch?v=k2SyTGQm5Jw Eleccions municipals 1.37″– https://www.youtube.com/watch?v=PkEJv4668_8 Badalona 2.13″-Recollim els cartells “Badalona, com la veiem i com la volem! fets acada centre i mirem uns quants, qué interessants, bonics i ben fets! Estem esperant que el CC Màgic BDN ens confirmi les dates per fer l’exposició.Si algun centre no els ha pogut fer encara, ens els podeu portar al Viver a nom de Consell dels Infants/ Educació/Jordi Arnal abans del 17 de maig.-A cada centre cal pensar 2 preguntes i 2 propostes per a les formacions polítiques que obtindran regidors/es a les eleccions municipals del 28 de maig. Formaran part de l’Informe del CIB 2023 que els hi presentarem i donarem en el Plenari del 7 de juny.Cal emplenar i enviar aquest formulari, un per centre, abans del 26 de maig:
https://docs.google.com/forms/d/1fDDrKywM-_VAXA-J8pWTsBK6pTFe6YP8gP4_D2AV2vc/edit
-El mural del CIB sobre la Badalona que volem es començarà a pintar el dv 19 de maig a la Plaça de les Brigades Internacionals. L’acabarem el dissabte 20, de 10 a 12 h, els/les representants del CIB que vulguin i puguin venir. Natàlia Arjona ens ajudarà a fer el disseny a partir del murals que s’han fet a cada centre.Qui podrà venir ds 20 de maig de 10 a 12h? Envieu-nos un correu a consellinafnts@badalona.cat3. Elegim, per sorteig, un/a nou/va representant del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).  -Fem el sorteig i surt elegida Martina Fernández. Ella i la Martina Garcia seran les dues noves representants del CIB al CNIAC. L’Ingrid continuarà formant part del CNIAC com a adolescent. Si hi hagués alguna baixa, ha sorgit elegit com a susbstitut en Ferran. Tots ells, amb la Martina T., formarien un equip de representants del CIB al CNIAC.-L’Ingrid ens informa del Premi CNIAC al Reconeixement a la infància i l’adolescència. En podem parlar, fer propostes de persones o entitats que s’hagin destacat en la defensa dels drets dels Infants i presentar-les des de cada centre del CIB directament a través d’aquest formulari4. El Baròmetre dels Drets dels Infants de la TIAB. Hi hem jugat ohi  jugarem a cada centre?-El Joc de cartes del Baròmetre està servint per a que molts nens i nenes juguin, pensin i aprenguin sobre els seus drets i com defensar-los. Seguim jugant! ;- ). -L’Ingrid ens explica com va anar el Plenari de la TIAB (20 d’abril) i el diàleg amb altres nois i noies en el qual va participar com a representant del CIB i del CNIAC.Us recomanem que el veieu a cada centre es diuen coses molt clares i molt ben dites sobre la participació dels infants i els adolescents. Molt interessant!  El podeu veure aquí: “ESCOLTEU-NOS, SÓN ELS NOSTRES DRETS!”  27′5. Preparació del Plenari del CIB del 7 de juny, informacions i activitats dels centres del CIB, del CIB i a la ciutat.El diumenge 7 de maig hi haurà una parada del CIB a la Fira de Sant Roc (Plaça Roja). Funcionarà de les 10 a les 14 h. Tothom del CIB que vulgui i pugui venir una estona o tot el matí, envieu un correu avui o demà a consellinfants@badalona.cat.6. Les Festes de Maig i el Dimoni del CIBA la carpeta tenim un cartell A4 de les Festes de Maig i del Dimoni, i els 2 programes, el llibret i el de butxaca. cal mirar i remirar totes les activitats que hi ha progarmades i participar en tot allò que ens agradi!Enganxem al Dimoni del CIB, que han fet nois i noies de l’escola Can Barriga, els rètols de les coses que els infants del CIB no volem que existeixin ni a Badalona ni arreu del món; desigualtats, violència masclista, sequera, maltractament animal, fam, guerres, abusos, bullying, contaminació…., i marxem en cercavila amb el mocador de les Festes de Maig i amb la Marching Band de l’Escola de Música Moderna de Badalona fins a la plantada del Dimoni on avui ha acabat la Trobada del CIB.Ens tornarem a trobar, qui vulgui i pugui:Diumenge 7, pel matí, a la parada del CIB a la Fira de Sant Roc.Dissabte 20, de 10 a 12 h, a la Plaça de les Brigades Internacionals per pintar el Mural del CIB sobre la Badalona que volem!…i tothom, al Plenari del CIB de dc 7 de juny, per la tarda, al Museu!Bones Festes de Maig a tothom!

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies