Acords Trobada del CIB, 15 de març de 2023

Aquest és el resum i acords de la Trobada del Consell dels Infants de Badalona (CIB) que es va fer el dimecres 15 de març, 17.30 a 19 h,  al Centre Cívic La Salut.
  Podeu seguir la presentació ppt: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2023/03/CIB-Presentacio-Trobada-15-3-23.pdf
1. Benvinguda.En Jordi excusa a la regidora d’Educació i ens presenta a Víctor Sala, estudiant de 4t de Polítiques a la Universitat de Barcelona que ens explica està molt interessat i està fent un treballl per veure com participen les nenes i els nens de Badalona i per saber com funciona el CIB. També ens vol fer alfgunes preguntes al llarg de la Trobada.Amb els càlculs i dades que comuniquen representants d’alguns centres, confirmem que els 8.000.000.000 d’habitants de la terra, podrien juntar-se per felicitar a la Sra. Maria Branyas (amb 115 anys és la persona més gran del món), col·locant-se dues persones en 1 m2, en una superficie plana total de 4.000 Km2, equivalent a la superfície de Cap Verd, o a 1/8 part de Catalunya o a només 19 Badalones (diapositives 8 a 10). Increible, oi? ;- )Ens expliquem com s’ha celebrat el Dia Internacional de les Dones a diferents centres del CIB i a la ciutat. També parlem del que li van fer a una nena al Màgic. Això no ha de tornar a passar mai, ni a Badalona ni arreu del món.2. Badalona, com la veiem i com la volem!Parlem de quines coses estem fent o podem fer per conèixer millor Badalona i pensar com la volem:Fer alguna activitat de les proposades a la Guia (adjunta  a aquest correu) amb propostes, activitats i materials sobre Badalona i/o els 7 temes elegits. 
TEMES RELACIONATS AMB BADALONA
QUE ENS INTERESSEN 
van proposar el tema /  vots dels centres
1.La neteja, els espais i els serveis públics
(incloent adaptacions per la diversitat funcional)
39 / 4 centres
2.El canvi climàtic / la contaminació35 / 2 centres
3.La pobresa, pujada dels preus i ajudes econòmiques(incloent la diversitat funcional) 13 / 6 centres
4.Els animals a la ciutat. La prevenció dels maltractes7 / 7 centres
5.La segurat / la vigilància6 / 3 centres 
6.El bullying5 / 5 centres
7.L’educació, materials i serveis escolars 4 / 1 centre
A la Guia, atenció especial a les noves activitats proposades per la regidoria de Benestar Animal!– Fer els cartells “Badalona com la veiem i com la volem! (A2 en blanc recollits a la Trobada) i portar-los a la Trobada del 3 de maig. Si algun centre no els va recollir o en voleu més ens ho dieu.– Pensar a cada centre/grup 2 preguntes, 2 demandes i 2 propostes a les formacions polítiques que formaran el Ple del nou Ajuntament (rebrem un correu amb un formulari). El document final es podrà entregar a totes elles en el Plenari del 7 de juny.– Pintar un mural del CIB sobre Badalona a la Plaça de les Brigades Internacionals, el dijous 18 de maig (rebrem un correu específic). Mirem fotos dels murals del DENIP, del 8 de març, i de les persones grans que ja s’han fet (diapositives 20 a 23) .Maria, de la Plataforma Sant Antoni de Llefià – Fem barri! ens recorda la proposta que va fer al CIB en el Plenari de novembre. Proposa que el mural tingui en compte la diversitat de cultures i llengües de les persones que viuen a Badalona. Entre totes i tots pensem en quants idiomes es podrien escriure algunes paraules i/o el lema Badalona, com la veiem i com la volem!, més de vint!Es proposen diferents idees per pintar el mural: que a una paret es vegi la Badalona que veiem i a una altra la que volem; que apareguin diferents espais de Badalona; que aprofitem algun dibuix dels cartells A2, etc. Tot això es comunicarà  a Natalia Rubio, una artista que ens ajudarà a fer el disseny final del mural. 3. Elecció d’un/a nou/va representant del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).  En Jordi explica com va anar el procés d’elecció d’un nou/va representant del CIB al CNIAC que es va fer a la Trobada de gener i demana disculpes als dos reperesentants que van ser exclosos del grup del sorteig sense haver-els-hi pogut explicar amb suficient antelació quins eren els motius.Acordem que a la Trobada del 3 de maig s’elegirà, per sorteig, un nou/va representant del CIB per ser-ho a partir de juny. Al sorteig hi participaran Martina Fernández, Ferran Grabenbauer i Martina Torrecilla. Un/a d’ells/elles acompanyarà a Martina Garcia, elegida el 25 de gener.L’Ingrid seguirà fomant part del CNIAC sense haver de ser representant del CIB. Com avui no ha pogut venir ens explica coses del CNIAC a través d’un vídeo.4. El Baròmetre dels Drets dels Infants de la TIAB. Coneixem el joc i la versió de l’Informe adaptada als infants.Mirem primer un vídeo sobre els Drets dels Infants que han fet nenes i nens de l’escola Josep Boada. El  publicarem al blog.Mirem les diapositives (30 a 41) de la versió per a infants de l’Informe sobre el Baròmetre dels Drets dels Infants de Badalona que va fer la TIAB. Rocio Serrano, de la Fundació Pere Closa i representants de l’escola Josep Boada ens expliquen que van tenir la idea de fer un joc sobre el Baròmetre. Això va arribar a la secreatria tècnica de la TIAB, i entre les secretaries del la TIAB i del CIB s’ha fet el Joc de cartes del Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona. En tenim un per  a cada centre del CIB i comencem a jugar-hi, és com el joc de les famílies! Després de jugar-hi una estona, a la majoria de nens i nens els hi ha agradat força. Ara toca jugar-hi amb la resta de companys/es de cada centre i poder fer propostes al formulari que hi ha a les instruccions del joc, a través d’un QR.5. Valorem el Carnaval i comencem a pensar en les Festes de Maig 2023.Expliquem com ho hem celebrat als centres. El Carnaval és una de les festes que més ens agraden!La Baia, en Ferran i la Laia ens expliquen com va anar l’elecció del jurat del Dimoni que cremarà la nit del 10 de maig. Mirem uns rètols del Dimoni, del cartell i del mocador de les Festes de Maig 2023.El Dimoni del CIB. A la Trobada del 3 de maig, al Centre Cultural El Carme, caldrà portar 2 rètols per centre amb el nom de dues coses que no ens agraden que existeixin ni a Badalona ni arreu del món (mida rètol: meitat d’1 A4, tallat en vertical o en horitziontal). Enganxarem tots aquests rètols al Dimoni que faran, com cada any, noies i noies de l’escola Can Barriga i marxarem en cercavila fins a la plantada del Dimoni, a la platja.En aquest vídeo fet per nenes i nens de l’Institut escola Rafael Alberti es veu com va ser fa uns anys: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2019/03/Dimoni2_1.mp4  
A la Trobada del 3 de maig podrem veure l’exposició Forjadors de la Festa, que ja està oberta al CC El Carme!
6. Informacions i activitats dels centres del CIB, del CIB i a la ciutat.A primers d’abril caldrà saber qui podrà i voldrà estar a la parada del CIB, a la Fira de S. Jordi, el dg 23 d’abril, al matí, al costat de la Plaça Pompeu Fabra (rebreu un correu específic).També si algun/a representant voldrà i podrà estar en una parada del CIB a la Festa del Badiu o a la Fira de Sant Roc, el dg 7 de maig, pel matí.Parlem de les activitats que es faran aquests dies (diapositiva 55) i ens desitgem un bon final de trimestre i unes bones vacances, quan arribin! ;- )

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies