Plenari del CIB 16 de novembre de 2022

Acords i resum del Plenari del Consell dels Infants de Badalona (CIB), que es va fer edimecres 16 de novembre, de les 17.30 fins les 19 h, al Museu de Badalona.
Podem seguir aquesta presentació: Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat)
Nou tríptic del CIB amb la llista dels 42 centres que en formen part: CIB-tríptic-2022-23.pdf (consellinfantsbadalona.cat)

1. Benvinguda.

Aïda Llauradó, regidora d’Educació, ens dona la benvinguda, explica la importància del CIB i de la feina que fan les i els representants per fer possible la participació de les nenes i els  nenes de Badalona en la millora de la ciutat, cosa molt important per determinar les prioritats del Govern de l’Ajuntament. 

Seguim recollint fulls d’incorporació dels centres i d’autoritzacions familiars pendents.

Rebem 1 bolígraf del CIB i 1 T-casual a cada representant (és per ajudar a cobrir la despesa dels viatges de tot el curs, però atenció: caduquen el 15 de gener, cal aprofitar-les abans). Avui som quasi 90 representants!

– Qui som? Seguim parlant una mica de qui som, que fem i què ens agrada. Com sempre, al CIB, hi ha una majoria de noies representants!  

2. Organització de la 3a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona (del 14 al 20 de novembre).

– Les activitats programades del 14 al 20 de novembre i més…Comentem el cartell amb el Programa. Tenim un full per explicar-ho i penjar-ho a cada centre.

– L’exposició de cartells al CC Màgic Badalona. Es va inaugurar el dijous 10 de nov, a les 18 h. Van poder venir una trentena de representants i va anar molt be!

Aquí podeu veure les fotos de tots els murals, quasi 100!, i de la inauguració (diapositives 17 a 32). A la Trobada del 25 de gener es tornaran tots els murals.

– Dia i Festa dels Drets dels Infants, diumenge 20 de novembre, d’11 a 14 h, al Parc de Nova LLoreda.

Parlem de tot el que hi haurà  a la Festa, d’acord amb les propostes que es van fer a la Trobada del 19 d’octubre, de que caldrà saber qui podrà venir per organitzar qui estarà a la parada del CIB, qui farà d’informador/a. S’acorda trobar-nos al Parc a les 10.30 h.

– El Manifest del CNIAC & CIB i…. L’Ingrid, representant del CIB al CNIAC en explica la Jornada del CNIAC que es farà el 20 de nov al Prat. També llegeix un resum del Manifest del CNIAC que aquest any tracta sobre l’Educació. Com sembla be a tothom, es podrà llegir el dg 20 a la Festa dels Drets dels Infants, com a Manifest del CNIAC i del CIB. És aquest: Manifest-CNIAC-i-CIB-Dia-dels-Drets-dels-Infants-20-nov-2022.pdf (consellinfantsbadalona.cat)

  – La cançó i el ball dels Drets dels Infants. No podem veure el vídeo, però encara tenim temps de fer-ho abans de dg:

– Jornada de la TIAB. El divendres 14, al matí, a l’Espai Betúlia, es fa la Jornada “Els drets del infants i dels  Adolescents no és un tema menor”. A la Jornada es parlarà de l’Informe del Baròmetre dels Drets dels Infants 2021, en el qual hi va participar el CIB i moltes noies i nois de Badalona:

3. Acordem el Pla d’acció del CIB i l’organització del curs 2022-23.

– Anem pensant com treballar el tema de Badalona. Ho farem, de febrer a maig. Recordem el vídeo

Recordem el vídeo sobre Badalona que vam veure a la Trobada del 19 d’octubre.

Mirem un vídeo sobre la Carta de Ciutats Educadores i comentem el que ens ha semblat:

consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/Educating-Cities.4.18min.mp4

Pensem i escrivim, cadascú, quines dues coses voldríem treballar  principalment sobre Badalona, com a CIB i als centres, entre febrer i maig. Aquest és el resultat de les propostes, agrupades per grans temes:

TEMES QUE ENS INTERESSEN
EN RELACIÓ A BADALONA
Post-it que
proposen el tema
Canvi Climàtic / contaminació35
Vigilancia / seguretat6
Bullying5
Infraestructures i espais adaptats (diversitat funcional)6
Maltracte animal7
Pobresa i pujada dels preus10
Ajudes econòmiques per a persones (diversitat funcional)3
Millorar els espais i els serveis públics24
Neteja9
Educació, materials i serveis escolars4

– Els/les representants del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).  Parlem d’això i més de 15 noies i nois representants s’apunten per poder ser representant del CIB al CNIAC. Al gener caldrà confirmar aquesta llista i fer un sorteig a la Trobada del 25 de gener per saber qui ho podrà ser. Hauria de ser algú que ara faci 5è, per continuar sent representant el proper curs.  

– El CIB amb el Gran Recapte i amb la Marató de Tv3 2022. Recordem que els dies 25 i 26 de novembre es fa el Gran Recapte i el dg 18 de desembre la Marató de Tv3. Sabem que hi ha molts centres del CIB que faran activitats  (diapositives 49 i 50).

– La Carta del CIB als reis d’Orient. Rebrem un correu sobre això.

4. Informacions i activitats dels centres del CIB, del CIB i a la ciutat. Recordem que al blog del CIB podem llegir les noticies i consultar tots els documents. també es poden publicar notícies de les coses especials  que fem a cada centre. consellinfantsbadalona.cat

– Les Festes de Nadal, el Campament i la Cavalcada de Reis. Rebrem un correu sobre això. Ara no hem tingut temps de parlar-ho.

– Murals a la Plaça de les Brigades Internacionals. Han vingut a parlar amb nosaltres l’Araceli, la Maria i la Susana de la Plataforma Sant Antoni de LLefià “Fem barri”. Ens proposen si el CIB voldria pintar un mural, sobre Badalona per primavera, en una de les piràmides que hi ha a la Plaça de les Brigades Internacionals. Veiem la foto, en parlem i acordem que si. També li volen proposar el mateix a les escoles que particpen en el Dia escolar de la no violència i la Pau (DENIP), als voltants del 30 de gener, i a les que es troben més a prop de la plaça. 

– Nou espai de joc. S’ha iniciat la construcció d’un espai de jocs al costat de les escoles Joan Llongueras i Llibertat. Des d’Espais Públics ens han informat que per fer el projecte s’ha tingut en compte l’Informe del CIB de 2018 sobre els espais de joc. És aquest: INFORME Resultats_Espais de Joc_CIB 2018 (consellinfantsbadalona.cat)

Estarà be que des de l’escola Joan Llongueras es vagi seguint com van les obres i vagin informant al CIB.

5. Comiat i foto final. Recollim una cartolina A4 que informa que el nostre centre forma part del CIB, per posar-la en un lloc visible

a l’entrada del nostre centre. A la foto del Plenari es veu.

Ha vingut a veuren’s un personatge que ens ha animat a seguir coneixent i defensant els drets dels infants,  a Badalona i arreu del món, i ens ha dit que mai, mai, participem en una acció de bullying contra ningú. És Spider-man Santako, també vindrà  a la Festa dels Drets dels Infants!

Ens tornarem a trobar, el dimecres 25 de gener, a les 17.30 h, al Centre Cívic La Salut.

You may also like...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies