Acords Plenari del CIB 1 de juny de 2022

Aquest és el resum, amb els acords, del Plenari del CIB que es va fer el dimecres 1 de juny al Teatre Margarida Xirgu.
Podeu seguir aquesta presentació: Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat)

1. Benvinguda. Com han anat les Festes de Maig?

Aïda Llauradó, regidora d’Educació, dona la benvinguda a tots els nois i noies representants. Avui trobem a faltar als d’alguns centres per les colònies o altres situacions de fi de curs.

Comentem com han anat les Festes de Maig i que aviat comencen les Festes de Llefià.

– Presentació del Projecte “La platja de Badalona: contaminació i futur”, a càrrec de nois i noies de l’escola Maregassa. Nois i noies de l’escola Maregassa ens expliquen molt be i amb molt detall el projecte que han dut a terme. Ens ha agradat molt i els aplaudim per l’esforç i i el bon treball que han fet en equip. Son uns craks!

(veure diapos 6 a 11  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

– I tu, que canviaries? Presentació del vídeo fet pel Centre Obert de la Fundació Salut Alta.  Una representant del Centre Obert ens mostra i explica el vídeo que han fet i que ha guanyat el Premi Federico Mayor zaragoza. Moltes  felicitats!  (veure diapo 12  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

– Què hem fet aquest curs en el CIB? Cóm ho hem fet? Què ens ha semblat?

Mirem i recordem tota la feina i les activitats fetes aquest curs. Destaquem la conversa en directe, virtual, amb Fancesco Tonucci, en el Plenari de novembre. Mirem també el vídeo, fet per nois i noies de l’Institut escola Rafael Alberti de la cercavila del Dimoni del CIB, una canya!

(veure diapos 14 a 44  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

– Quines propostes de millora o de noves activitats volem fer el proper curs?

Emplenem un questionari d’avaluació del CIB, curs 21-22. Properament s’enviarà com a formulari en línea per a que qui no va venir al Plenari també el pugui emplenar.

2. Informe del CIB Infància i ciutat (2019-2023). Recordem les respostes del Govern municipal a les 51 preguntes del CIB. Entreguem a la regidora d’Educació l’Informe del CIB amb propostes i preguntes al Govern Municipal que ja es va fer arribar al Govern a la tardor de 2019. També la resposta escrita a 51 preguntes del CIB que va fer el Govern que hi havia al gener de 2020. La regidora ens comunica que es revisaran les respostes per tenir en compte i fer tot allò que sigui possible per part del Govern actual, ara que encara queda un any per a les properes eleccions municipals.

Informe del CIB Infáncia i ciutat (2019-2023): https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2019/03/CIB-Preguntes-i-Propostes-Plenari-juny-19.pdf

Resposta del Govern Municipal (gener 2020): https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2019/03/Resposta-Govern-a-preguntes-CIB-gener-20.pdf

3. Informacions del CNIAC i de la TIAB.

L’Ingrid ens explica l’acció del CNIAC del dg 22 de maig (veure diapo 52  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

Ens informa que fins a finals d’aquest mes podem fer propostes des del CIB, de persones o entitats que hagin destacat en la defensa dels drets dels infants a Catalunya i arreu del món, per a que optin al seu reconeixement per part del CNIAC (veure diapo 53  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat)
Envieu-nos les vostres propostes a: consellinfants@badalona.cat
En Jordi recorda el projecte Baròmetre dels drets dels infants i adolescents de Badalona, promogut per la TIAB i en el qual hi participem. Es presenta el dijous 16 de juny a les 17.30 h, al Teatre Margarida Xirgu. Tohom hi és convidat. Inscripcions aquí:

4. El bon tracte. Exposició La Cuina del bon tracte, oberta fins el 8/6/22 al CC Màgic Badalona.

(veure diapo 61  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

5. 3a Setmana dels Drets dels Infants (novembre de 2022).

Acordem que el CIB torni a impulsar i participi en l’organització de la 3a Setmana i Festa dels Drets dels Infants, del 14 al 20 de novembre.

6. Altres informacions, calendari d’activitats i comiat.

Acordem el calendari de Trobades i Plenaris del proper curs. 1a Trobada, dimecres 19 d’octubre de 17.30 a 19 h (veure diapo 65  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

– Estiu 2022. Programa de Casals i activitats d’estiu organitzades per entitats socioeducatives i esportives, escoles, AMPAs i serveis municipals.

Aïda Llauradó, ens explica la proposta d’activitats d’estiu que organitzen moltes AFA/AMPA, entitats socioeducatives i  diferents serveis municipals També recordem moltes activitats que es fan durant aquests dies (veure diapos 66 a 69  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat).

Acabem aquest Plenari recordant que la inscripció de nous centres que vulguin formar part del CIB el proper curs ja és oberta, i desitjant-nos un bon fi de curs i unes bones vacances per a tothom, amb música i un gelat!

You may also like...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies