Acords Trobada del CIB, 9 de març

Resum i acords de Trobada del CIB del dc 9 de març (17.30 a 19 h), al Centre Cívic La Salut.
Podeu seguir i consultar aquesta presentació:  Diapositiva 1 (consellinfantsbadalona.cat)
Quan arribem i a l’acabar berenem amb pastes i fruita, obsequi de Ràdio Ciutat de Badalona & Dori Dori.
En Jordi ens presenta a l’Elena, estudiant de pràctiques de Pedagogia. Per començar ens proposa una activitat musical i moguda!

1. Benvinguda. Seguiment del Pla d’acció del CIB 21-22:

En primer lloc parlem del que està passant, mirem algunes diapositives amb imatges a favor de la pau i aquest vídeo del Consell d’Infants de Fano (Itàlia), de l’any 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=ZyN56LUZF_w

Parlem també del dia 8 de març i mirem aquest vídeo del Consell d’Infants de Figueres, està molt be!:

https://www.instagram.com/tv/Ca1W-mJI-C8/?utm_source=ig_web_copy_link

– Valoració de la resposta del Govern municipal a l’Informe del CIB sobre el Canvi climàtic.

En parlem. Seguirem atents a la resposta, a les accions de l’Ajuntament i al conjunt de propostes i demandes del CIB.

– Elecció, per sorteig, d’una/a representant (+ un/a substitut/a) del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).

L’Ingrid ens explica el que s’està fent al CNIAC i que a partir d’ara forma part de la seva Permanent, felicitats!

Fet el sorteig ha sortit elegit Deyvd Alejandro, de l’escola Ítaca, per acompanyar l’Ingrig com a representant del CIB al CNIAC. Ara caldrà parlar-ho amb la família per acabar de concretar la seva participació. En cas que no fos possible, podria ser representant Shi Ming Huang de la Fundació Germina.

2. Seguim treballant el tema del «Bon tracte».

– Recull i valoració d’idees i exemples de bon i de mal tracte. Expliquem exemples de bon i mal tracte a la ​família, a l’escola, a les activitats de lleure i a la ciutat que hem pensat a cada centre. Es farà un recull de totes les idees treballades.Mirem també aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=Pae7DRVflgs

– Pensem 10 coses que son importants per a que hi hagi un bon tracte. L’Elena i en Jordi ens ajuden a pensar en 10 idees, valors, conceptes, importants per a que hi hagi un bon tracte als infants. Diem i en destaquem aquests: Ajuda, Amabilitat, Confiança, Cura, Empatia, Escolta, Inclusió, Reconeixement, Respecte i Responsabilitat.

– La cuina del bon tracte, una proposta molt suculenta. L’Elena ens explica una proposta de la Silvia de la TIAB, fer receptes de la cuina del bon tracte! En veiem uns exemples (veure presentació)
 o: https://consellinfantsbadalona.cat/documents/bon-tracte/    (cal linkar aquest enllaç, de moment l’apartat no és visible al blog).

Ara cal que a cada grup de cada centre (nivells 5è i/o 6è – 10 a 12 anys) preparem entre una i cinc receptes, fetes en grup, que caldrà portar a la Trobada del 4 de maig.  A cada cartell s’ha d’indicar, amb tècnica lliure, el nom del plat, els ingredients (entre els 10 o algun altre més) i el procés d’elaboració, fent servir rètols, textos, imatges o fotos. I ​escrivint el nom de l’escola o centre al rectangle central inferior.

Amb tots els cartells es podrà fer l’exposició del CIB de receptes del bon tracte! 

A l’acabar la Trobada recollim 5 A3 per grup per fer les receptes (veure exemples a la presentació).

Als centres que no vau venir us hem fet arribar els cartells per a les receptes d’una manera o altra.

Ara, a cada centre, a més de fer les receptes, es pot seguir treballant el tema del bon tracte, en els nivells i de la manera que es vulgui. Podeu consultar la Guia de recursos i activitats per treballar el Bon Tracte que us adjuntem i aviat publicarem al blog del CIB.

3. Les Festes de Maig 2022.

– El cartell, el dimoni i el mocador! Mirem uns carrells amb el cartell, el disseny del Dimoni i el mocador que van elegir els representants que van poder venir el dilluns 14 de febrer al CC El Carme. 

Notícia blog CIB: Ja tenim Dimoni, cartell i mocador – El blog del CIB (consellinfantsbadalona.cat)

– Parada del CIB a la Festa del Badiu i a la Fira d’Artesania i entitats de Sant Roc, 8 de maig. Acordem consultar amb un correu qui podria venir a cada parada per veure si es poden posar totes dues.

– La cercavila del Dimoni del CIB per cremar les coses que no volem que existeixin ni a Badalona ni arreu del món (Trobada 4 de maig). Mirem el vídeo que van fer, com cada any, nenes i nens de l’Institut escola Rafael Alberti, sobre el Dimoni del CIB de l’any passat: consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2019/03/Dimoni2_1.mp4

El Dimoni el fan, cada any, noies i nois de l’escola Can Barriga. L’omplim de rètols que portem fets, dos per centre, de les dues coses que a cada centre no volem que​existeixin ni a Badalona ni arreu del món. A l’acabar la Trobada fem una cercavila fins a la plantada del Dimoni.

4. Activitats i informacions:

– Parada del CIB a la Fira de Sant Jordi, 23 d’abril (matí). Acordem tornar a posar una parada a la Fira de S. Jordi.

Farem una consulta per saber qui podrà venir durant el mati del dia 23.

– El puzle de Badalona. Mirem el vídeo d’Albert Navarro sobre el puzle de Badalona que ha fet per encàrrec del Departament de Turisme de l’Ajuntament. De part d’Aïda Llauradó, regidora d’Educació, al sortir de la Trobada en rebem un per a cada centre del CIB. Qui no el va recollir el pot passar a buscar pel Viver o a la Trobada de dc 4 de maig.

– Activitats als centres del CIB i a la ciutat. Recordem un munt d’activitats que es fan aquests dies a la ciutat (veure presentació).

Acabem la Trobada berenant. Ens tornarem a trobar el dimecres 4 de maig, a les 17.30 h, al Centre Cultural El Carme, amb les receptes de la cuina del bon tracte i els dos rètols (A5) per al Dimoni del CIB.

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies