Acords i resum del Plenari del CIB 9 de juny

Aquest és el resum amb els acords del Plenari del Consell dels Infants de Badalona (CIB) que es va fer dimecres 9 de juny, a les 17.30 h, al Teatre Margarida Xirgu i que va comptar amb la presència d’Amanda

Feria, regidora de Cultura, Educació i Joventut. Podeu veure i seguir la presentació ppt del Plenari: http://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/CIB-Presentació-Plenari-9-6-21.pdf

1. Benvinguda.

La regidora felicita a tots els nois i noies representants i als substituts/es, a les mestres i als educadors/es i a totes les famílies, recordant les dificultats que han existit aquest curs i que hem pogut anar superant amb la col·laboració de totes i tots, i ho celebrem (diapositiva 6 de la presentació), Avui hi ha representants de força centres excepte d’alguns que no han pogut venir per estar de colònies! ;- )

Què hem fet aquest curs? Cóm ho hem fet? Què ens ha semblat? Quines propostes de millora o de noves activitats es podrien fer a partir del proper curs?

Fem memòria de totes les activitats fetes aquest curs, una per una, en parlem i fem una valoració del que ens han semblat, de com les hem fet i de com podríem millorar el funcionament del CIB el proper curs.

Emplenem un qüestionari que ara cal que respongueu també, abans del 19 de juny, tots els representants dels centres que no heu pogut venir al Plenari, a través d’aquest enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/1cOivbk7dRw7zP7ET656P2yAVy53gXq5DoV5hSPhmdD0/edit

Entre altres coses també mirem el vídeo Dimoni del CIB 2021 (http://consellinfantsbadalona.cat/documents/festes-de-maig/), que van gravar i han editat, tan be, nois i noies de l’Institut escola Rafael Alberti. 

2. Informacions del CNIAC i de la TIAB.

CNIAC. L’Anna, la Paula i l’Ingrid ens informen del CNIAC i del 2n Premi al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència per a una persona o entitat que aquest curs, o be per la seva trajectòria, hagi destacat en la defensa i promoció dels Drets dels Infants, aquí o arreu del món (diapo 44 a 46). Com cap centre ha fet cap proposta obrim un nou termini fins el dia 18. Si no rebem cap proposta, les tres representants del CIB al CNIAC podran pensar elles en qui o a qui proposar des del CIB i enviar la proposta al CNIAC, directament. TIAB. Silvia Navarro, secretària tècnica de la TIAB, ens recorda que és la TIAB, de la qual el CIB en forma part, i ens informa del projecte Baròmetre dels Drets dels Infants que estan promovent diferents centres i entitats de la TIAB, incloent el CIB (diapo 47 a 52). Al setembre, més novetats!

3. Setmana dels Drets dels Infants 2021.

Acordem proposar a l’Ajuntament que es torni a organitzar la Setmana dels Drets dels Infants, del 15 al 22 de novembre de 2021, i que el CIB, juntament amb la TIAB, participi en la seva preparació. En parlarem a la Trobada d’octubre. Mirem un dels murals que es van fer l’any 2019 i podrem tornar a fer per emplenar tota la ciutat dels missatges dels nens i nenes dels centres del CIB a favor dels Drets dels Infants.

Mirem també el vídeo Setmana i Festa dels Drets dels Infants 2019: http://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/videoplayback.mp4

Des de la Fundació Ateneu Sant Roc ens expliquen que han creat el Camí dels drets dels infants (diapo 67) i que s’inaugura els dies 9 i 11. Els felicitem per aquest bona idea!

4. Presentació de l’Informe del CIB sobre l’Emergència climàtica.

Presentem l’Informe i llegim alguns punts sobre el que hem fet, hem après, ens comprometem a fer, demanem a les nostres famílies, escoles i centres, a les entitats i a tothom, i també a l’Ajuntament, a la Generalitat, al govern d’Espanya, a la Unió Europea i a les Nacions Unides, en relació al canvi climàtic.

Entreguem l’Informe http://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2019/12/Informe-CIB-Emergència-Climàtica-juny-2021.pdf a la regidora que en fa una molt bona valoració i ens felicita pel treball fet. Ens explica algunes accions que l’Ajuntament està fent actualment o es faran properament. Volem que aquest Informe es faci arribar al Consell Escolar Municipal (CEM), a la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), als grups municipals i al Govern de l’Ajuntament de Badalona. De tothom voldríem rebre una valoració i una resposta…

Recordem que fins diumenge 20 es pot veure l’exposició dels murals del CIB al Centre Comercial Màgic Badalona. Notícia: https://www.youtube.com/watch?v=noLVZVOD-Fg&t=2s


5. Estiu amb tu 2021.

Amanda Feria explica el Programa de Casals i activitats d’estiu organitzades per entitats socioeducatives i esportives, escoles, AMPAs i diferents serveis municipals, que inclouen una ampliació de places a molts casals i la possibilitat de fer un munt d’activitats lúdiques, artístiques, culturals i esportives. Aquest és el catàleg Estiu amb tu, de totes elles:http://badalona.cat/portalWeb/getfile?dID=120163&rendition=web

6. Altres informacions, calendari d’activitats i….. comiat! 

En Daniel ens ho explica i mirem un vídeo “rap” de l’escola Josep Carner (diapo 75). Parlem de les activitats que es faran aquests propers dies a la ciutat (diapo 76), pensem en les dates de les Trobades del CIB del proper curs i en el fet que estaria molt be que el CIB segueixi creixent amb representants de tots els centres que encara no en formen part, ja hi ha quatre noves escoles que ens han dit que s’apuntaran al CIB el proper curs (diapo 74).

El Plenari acaba amb unes paraules de felicitació per part de la regidora, especialment a tots els nois i noies que deixaran de ser representants al CIB,  i amb l’entrega d’un diploma per a tots i totes les representants o substituts/es. Una música amb molt de ritme ens fa quasi ballar a sobre del Quetx Ciutat de Badalona, el retallable que ens ha regalat el Port de Badalona. Fem una foto final, amb una mascareta molt riallera i amb el desig d’un bon final de curs i d’un bon estiu 2021 per a tothom!

El Consell dels Infants fa una exposició al Màgic contra el canvi climàtic -Badalona tres60

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies