Plenari del CIB 13/11/19

Ahir es va celebrar, a la sala d’actes del Museu de Badalona, el Plenari del Consell dels Infants de Badalona. L’acte va començar a les 17:30 h i va seguir aquest ordre:

1- Benvinguda. Què vol dir participar? Parlem del Consell i de les funcions dels nois i noies representants.

Després de la salutació de l’alcalde i del regidor d’Educació, que van felicitar a tots els nois i noies i agraïr la bona feina de tots els seus mestres i educadors/es i la col·laboració de totes les famílies, es va completar la mesa amb la representant més petita i la més gran. Després vam voler tornar a veure el vídeo “Construint ciutats, construint ciutadania”. El podeu trobar aquí:

https://consellinfantsbadalona.cat/documents/altres/

 

2- Acordem el Pla d’acció del CIB i l’organització del curs 2019-20.

– Situació de la reforma dels espais de joc de la ciutat. Resposta a l’Informe de propostes del CIB.

Des d’Espais Públics han informat que la remodelació dels 6 espais de joc es farà l’any 2020. L’alcalde va informar que, seguint també els criteris de la proposta del CIB de juny de 2018, s’està acabant o començarà aviat la remodelació de nous espais de joc a: plaça Trafalgar, plaça Les Palmeres, Canyadó (antiga Jumberca), Parc de Can Bada i Parc de Nova Lloreda (inauguració aviat, rebrem invitació).

 

– Resposta del Govern a l’informe Propostes i preguntes del CIB a l’Ajuntament.

L’alcalde va informar de la resposta del Govern en relació a algunes preguntes i propostes. Entre altres que aquest curs s’iniciarà el procés de creació del Consell de nois i noies (de 12 a 16 anys). El CIB rebrà un document amb les respostes a les preguntes i a les propostes abans de la Trobada del CIB del 22 de gener. Molts representants van expressar noves demandes i propostes que s’incorporaran al document inicial.

 

– Elecció de representants del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).

Força nois i noies van comunicar el seu interès en ser representant del CIB al CNIAC. Com cal l’acord de la família, tothom que hi estigui interessat ha d’enviar-nos un correu en aquest sentit. Posteriorment farem una reunió amb tots els nois i noies candidats/es i famílies per explicar més concretament en què consisteix, i si cal procedir a una elecció per acord o per sorteig, a la Trobada del 22 de gener. Segurament es podran elegir 2 representants i 2 substituts que treballin en equip.

– Quin tema voldrem treballar principalment aquest curs? A cada centre cal pensar i fer la proposta al Plenari de 2 temes.

El tema proposat per més centres i que queda elegit per àmplia majoria és el del canvi climàtic. A la Trobada del 22 de gener en començarem a parlar. De moment hi anem pensant…
L’alcalde proposa al Consell que també es treballi i faci propostes sobre les activitats que s’organitzen a l’entorn de les festes de Nadal, per tal que l’Hola Nadal! del 2020 s’enriqueixi amb la mirada dels nens i nenes del CIB i sigui encara millor.

 

 

3- La Setmana dels Drets dels Infants a Badalona.

– Organització de l’acte, lectura del Manifest i murals del CIB sobre els Drets dels Infants del dia 20 de novembre, de 18 a 19 h, a la Plaça de la Vila.


Aquí podeu llegir el Manifest del CNIAC i del CIB que es podrà llegir a tots els centres el 20 de novembre i, a les 18 h, a la Plaça de la Vila:
https://consellinfantsbadalona.cat/drets-dels-infants/


Tots els representants que vulguin i puguin venir dc 20, ens trobem a les 17.30 h, a la plaça de la Vila. Llegirem en veu alta el Manifest i mostrarem les fotografies de tots els Murals que s’han fet.
Aquí podeu veure la presentació dels Murals dels Drets dels Infants: https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2016/11/Murals-DRETS-CIB-en-MUPIS.pdf


IMPORTANT: encara cal trobar i fotografiar algun mural, especialment el de l’escola Mercè Rodoreda. Si algú el veu, que ens digui on és sisplau. Inclourem ràpidament una foto a la presentació. El diumenge 24, al matí, a la Festa dels Drets dels Infants, s’exposaran tots els murals que s’han fet a tots els centres.

 • Programa d’activitats de la Setmana i organització de la Festa del 24 de novembre.
  Aquí podeu veure el cartell del Programa d’activitats de la Setmana i el cartell de la Festa dels Drets dels Infants del dg 24. Cal que tots, o quasi tots els representants vinguin per formar part dels equips d’organització:
  A. Parada del CIB.
  B. Presentació de l’acte i lectura del Manifest.
  C. Informadors.
  Ens trobarem a la plaça a les 10.30 h. Tothom que vingui que ens envii un correu sisplau.


IMPORTANT: a les carpetes hi ha 5 cartells de la Festa que cal col·locar a llocs de pas i a botigues de cada barri. Però és més important encara parlar amb tothom i convidar-lo a que vingui. A la Festa hi haurà jocs, tallers, música, inflables, esports, televisió, vídeo, cinema, titelles, exposicions,…què més?….ah, si! gegants i castellers!, i també molt important!, a les 13 h, es cantarà i ballarà la cançó dels Drets dels infants del grup Xiula, aquí la tenim per anar assajant:
https://www.dropbox.com/s/1yhr9pncalkgku5/conselldelsinfants.mp4?dl=0

 

 

4- Informacions i celebració del 15è aniversari del CIB!

No hi ha paraules per explicar com va ser la celebració dels 15 anys! Van venir i ens van dir unes paraules Maite Arqué i Roser Castillo, alcaldessa i regidora que van promoure la creació del Consell l’any 2004, Lucre González, primera secretària tècnica del CIB, Juan Ruiz i Silvia Navarro i també la Carla i en Simón, que ens van explicar la seva experiència com antics representants ja fa uns quants anys…i de cop i volta…va aparèixer un senyor molt divertit que ens va fer riure i ballar! Vam cantar la cançó dels Drets dels infants i vam apagar l’espelma imaginària del bonic i modern pastís d’aniversari que van fer els nois i noies de l’escola Can Barriga, moltes felicitats i visca el CIB!

Potser et pot interessar...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies