Acords i resum del Plenari del CIB

El Plenari del CIB es va fer el dimecres 17 de novembre, de 17.30 a 19 h, al Teatre Margarida Xirgu.
Aquest és l’ordre del dia del Plenari i seguim aquesta presentació: CIB Presentació Plenari 17-11-21 FINAL

1. Benvinguda.

Aïda Llauradó, nova regidora d’Educació i vicepresidenta del CIB ens explica que hi ha hagut un canvi de govern municipal i que el nou alcalde de Badalona és Rubén Guijarro. Ens dona records d’Amanda Feria, fins fa uns dies regidora d’Educació, que volia venir però finalment no li ha estat possible. 

Aïda Llauradó comunica que ella i el nou govern estan compromeses en seguir donant veu i fent cas a les nenes i els nens de Badalona per aconseguir que sigui una ciutat cada dia millor, gràcies també a la mirada dels infants i de les nois i els nois que hi viuen.

Seguim recollint fulls d’incorporació dels centres i d’autoritzacions familiars. Avui s’ha entregat una T casual a tots el nois i noies representants i un boli de 4 colors!

2. Organització de la 2a Setmana dels Drets dels Infants a Badalona.

-Parlem de totes activitats programades del 15 al 21 de novembre.

-Recordem que celebrem el 30è aniversari del projecte La Citta dei Bambini (Fano, Itàlia)…i obrim connexió en directe amb Francesco Tonucci. Valeria ens ajuda en la traducció però Francesco Tonucci ens pregunta si preferim que parli en castellà…i tothom diu que si!

Podeu veure la notícia i imatges al blog del CIB. Aviat podrem veure i escoltar la gravació de la conversa de Francesco Tonucci amb nosaltres.

– Mirem el murals del CIB sobre els Drets dels Infants que s’han pogut fotografiar fins ara als MUPIS de tota la ciutat. es completarà amb tots els murals fets.

– Recordem l’exposició de murals fets el curs 20-21, que hi ha al CC Màgic Badalona fins al 28 de novembre. La inauguració va anar molt be!

– Preparem l’acte del Dia dels Drets dels Infants i lectura del Manifest del CNIAC & CIB, dissabte 20 de novembre, de 12 a 12.30 h, a la Plaça de la Vila. Molts nens i nenes diuen que podran venir, perfecte! Podeu veure la notícia i imatges al blog del CIB.

– Preparem la Festa dels Drets dels Infants, diumenge 21 de novembre, d’11 a 14 h, al c/ Provença. Podeu veure la notícia al blog del CIB

Aviat podrem veure el vídeo de la Festa dels Drets dels Infants.

3. Acordem el Pla d’acció del CIB i l’organització del curs 2021-22.

– Situació de la resposta del Govern municipal a l’Informe del CIB sobre el Canvi climàtic. Aïda Llauradó valora molt be el treball fet pel Consell i ens diu que ella i el nou govern volen llegir totes les propostes i demandes del CIB i donar-hi una resposta a la Trobada del CIB del 19 de gener. Mirem també un vídeo d’una cosa que va passar a l’ONU….

– Quin serà el tema d’interès i de treball del CIB d’aquest curs? Els representants de cada centre comuniquen el tema elgit i el que ha estat proposat per més centres és el del Dret a una vida digne (sense maltractes, sense explotacions de cap tipus, sense racisme). Aquest tema es començarà  a treballar a la Trobada del 19 de gener, i fins a finals d’abril, a cada centre tal com s’acordi i es pugui.

– Els/les representants del CIB al Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC). L’Ingrid ens explica què és el CNIAC i com funciona i força noies i nois representants s’ofereixen per ser representants del CIB al CNIAC. Ara cal que es parli també a casa, i si tohom hi estpà d’acord elegir-ne dos amb un sorteig, i fer equip amb l’Ingrid.

– El CIB amb el Gran Recapte i amb la Marató de Tv3 per la Salut Mental. Recordem aquestes dues iniciatives que molts centres del CIB també impulsen.

– La carta del CIB als reis d’Orient. A cada grup de cada centre que vulgui, cal pensar unacosa que els nens i les nenes dels CIB demanen als Reis d’Orient aquest any. Ens trobarem una tarda, qui vulgui i pugui, ho passarem tot a net i escriurem amb alguns dibuixos, la carta del CIB als Reis d’Orient.

– El blog del CIB. Recordem que podem publicar notícies de les coes que fem als centres.

4. Informacions i activitats dels centres del CIB, del CIB i a la ciutat.

– Les Festes de Nadal, el Campament i la Cavalcada de Reis. Aïda Llauradó ens explica que aquest any hi haurà Cavalcada i Campament reial.

Aquí podeu veure tot el Programa d’activitats Nadal a Badalona: 

Nadal a Badalona :: Cultura, esports i lleure :: Ajuntament de Badalona

5. Comiat i foto final.

Acabem el Plenari recordant que ens tornarem a trobar el 19 de gener al Centre Cívic La Salut, i cantant i ballant la cançó dels Drets dels Infants!

You may also like...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

CERRAR