Acords i resum de la 1a Trobada del CIB

Aquests son els acords i un resum de la 1a Trobada de nenes i nens representants del Consell dels Infants de Badalona (CIB) d’aquest curs, que es va fer el dimecres 20 d’octubre, de 17.30 a 19h, al Museu.
Aquest era l’ordre del dia de la Trobada:
Podeu seguir i/o consultar la presentació ppt aquí:
 1. Benvinguda.

Amanda Feria, regidora de Cultura, Educació i Joventut, i vicepresidenta del CIB saluda i felicita a tothom per fer possible la primera Trobada d’aquest curs del CIB, presencial i amb tants nens i nenes de tants centres.

Parlem del Consell i de les funcions dels nois i noies representants. En Jordi explica i felicita que aquest curs hi ha 40 centres vinculats al CIB i que hi participen 5 noves escoles, molt be!

Comentem les idees i sentiments que ha provocat aquest temps passat de confinaments i pandèmia a nenes i nens de consells d’infants de l’Argentina. Un dia, amb calma, les podem llegir i veure si allà els hi ha passat i han sentit el mateix que aquí ;- ) (podeu mirar la presentació diapos 9 a 39).

També parlem una mica del que estan vivint nens i nenes de La Palma. A la diapo 7 hi ha el link a una notícia en la qual parlen de tot això (minut 6.20).

Mirem el vídeo “Construint ciutat, construint ciutadania” que també podríem mirar a cada grup, per parlar-ne: consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/consells_infantils.mp4

Pensem i expressem quines funcions tenen els representants i la importància que la resta de companys/es de cada centre també participin del que és i del que es fa al CIB.

S’entreguen molts fulls d’incorporació de centres i autoritzacions familiars. Les que no s’han pogut entregar fins ara, cal enviar-les des de cada centre, al més aviat possible, per correu a: consellinfants@badalona.cat

2. Comencem a pensar i a preparar el Plenari del 17 de novembre i les activitats d’aquest curs.

– Resposta del Govern a l’Informe del CIB sobre el canvi climàtic. Amanda Feria felicita el treball fet pels nens i nenes del CIB, amb l’ajuda dels seus mestres i educadors/es i el contingut de l’Informe del CIB sobre l’Emergència Climàtica amb idees, propostes i demandes sobre el canvi climàtic que es va lliurar al Govern, als grups municipals, a la TIAB i al CEM en el mes de juny:

Emergència climàtica – El blog del CIB (consellinfantsbadalona.cat)

La regidora explica que abans del Plenari del 17 de novembre es facilitarà el document amb les valoracions i respostes que han estat elaborant els Servies de Medi Ambient, de Mobilitat i d’Educació, que inclouen informació sobre allò que ja s’està fent, com per exemple la instal·lació de plaques solars a algunes escoles, millora de l’arbrat, creació de carrils bici, etc; com altres actuacions en fase de projecte, com per exemple posar un mesurador del nivell de l’aigua al nou Pont del Petroli, i com aquelles actuacions que necessiten d’un acord entre diferents institucions i disposar, també, de recursos econòmics per dur-les a terme. Al Plenari farem la valoració de tot això.

– Comencem a pensar quin podria ser el tema d’interès i treball del CIB d’aquest curs. Pensem, en grups petits quin tema podria treballar el CIB aquest curs. Farem una llista que s’enviarà per correu a tots els centres per a que es prioritzin tres temes i se’n pugui elegir un al Plenari.

– El CIB i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB). Silvia Navarro, secretaria tècnica de la TIAB ens explica que és la TIAB i el projecte Baròmetre dels Drets dels Infants que inclou un petit qüestionari per saber què opinen els infants i els adolescents de Badalona (diapos 57 a 72). Encara podem participar-hi, fins dimecres, aquí:

BARÒMETRE 2021 DELS DRETS DELS INFANTS A BADALONA (google.com) Som-hi!

– El CIB i el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC). l’Ingrid, que ja fa 1r d’ESO, és representant del CIB al CNIAC. Ens explica què és i com funciona seguint una presentació que ella mateixa ha preparat. La podeu trobar aquí:

Actes i presentacions de reunions (.PPT) – El blog del CIB (consellinfantsbadalona.cat)

Al Plenari del 17 de novembre podrem elegir 2 nous representants que vulguin ser-ho, juntament amb ella.

– El blog del CIB. Al blog consellinfantsbadalona.cat es publiquen notícies del Consell i també de les coses que es fan a tots els centres del CIB. Només cal enviar un correu al CIB amb una imatge, un text breu i un link per a més informació.

3. La Setmana dels Drets dels Infants a Badalona.

Tal com es va acordar en el Plenari del CIB del mes de juny, el CIB i la TIAB tornem a organitzar la Setmana dels Drets del Infants.

Aquest any te aquest lema: Desconfinem els drets dels infants!

– Recollida dels Murals sobre els Drets dels Infants fets als centres i que es posaran als MUPIS de tota la ciutat. Recollim 36 murals MUPIS i 18 Columnes. Cal fer arribar els que falten al Viver (Servei d’Educació), abans de dimecres 24. Si hi ha algun problema ens dieu el què. Els que hem vist son xulíssims, moltes felicitats!

– Els Drets dels Infants, què en pensem? Mirem unes diapositives (80 a 90) i expliquem algunes coses que hem fet als centres. Veiem la pintura del projecte Why? que Carme Solé Vendrell va donar al CIB fa uns anys, per a la defensa dels Drets dels infants, especialment dels nens i nenes que pateixen situacions de guerra i cerquen un refugi. Aquest curs podrà tornar a ser present en ruta per tots els centres (diapos 114 i 115).

– 30è aniversari del projecte La Citta dei Bambini (Fano, Itàlia). Coneixem que va passar a Fano fa 30 anys, la primera ciutat europea que va tenir un Consell dels Infants. També qui és Francesco Tonucci i acordem demanar-li si vol connectar-se i parlar amb les nenes i nens del CIB en el Plenari de novembre (diapos 91 a 120).

Alguns/es voluntaris escriuran un petit text en italià proposant-li això, l’enviaran al correu del CIB abans de ds 30 i li enviarem un a veure si li sembla be la proposta i li va be aquest dia. Ens han dit que Francesco Tonucci també té una orella verda…., mireu, mireu:

https://www.youtube.com/watch?v=FoBDHHZa3vM

– Exposició de murals curs 20-21 al Centre Comercial Màgic Badalona (11 al 28 de novembre). A l’expo es podran veure els cartells dels Drets dels Infants fets el curs passat (diapos 106 i 107).

Rebrem un correu per saber qui podrà venir a la inauguració, dijous 11 de novembre, a les 18 h.

– Dia dels Drets dels Infants. El dissabte 20 de novembre, a les 12 h, a la Plaça de la Vila es podrà fer un acte per a lectura del Manifest del CNIAC i del CIB sobre els Drets dels Infants. Al balcó de l’Ajuntament es podrà tornar a penjar una pancarta i pintura del Why? 

Rebrem un correu per saber qui podrà venir a la Plaça de la Vila, dissabte 20 de novembre, a les 12 h.

– La Festa dels Drets dels Infants, 21 de novembre. Les activitats de la Setmana acaben amb la Festa!, una idea dels nens i nenes del CIB que eren representants l’any 2019. 

Aquí podeu veure quines coses es van fer fa dos anys a proposta del CIB:

https://consellinfantsbadalona.cat/wp-content/uploads/2014/07/videoplayback.mp4

Què es podria fer i on es podria fer la Festa aquest any? Fins el divendres 29 podeu enviar un correu al CIB (consellinafants@badalona.cat ) amb les propostes de coses que us agradaria que hi hagi i que passin a la Festa, i a quin lloc que sigui prou gran penseu que es podria fer. 

De moment pensem que les propostes que va fer el CIB per a la Festa de 2019 son vàlides. Com fa dos anys convidarem a tots els centres, serveis i entitats de la ciutat, de lleure, culturals, esportives, cíviques, etc, que vulguin participar a la Festa amb algun taller o joc. Esperem que hi participi molta gent i que sigui una gran festa (diapo 110).

Acabem aquest punt cantant i ballant la cançó dels Drets dels Infants del grup Xiula (diapos 116 i 117): https://consellinfantsbadalona.cat/drets-dels-infants/

Estarà molt be que a totes les escoles i centres socioeducatius de la ciutat s’aprengui la cançó i el ball i durant la Setmana i a la Festa, la cantin i ballin milers de nens i nenes de Badalona que també criden ben alt… Desconfinem els Drets dels Infants!

4. Informacions. A la diapo 127 hi ha anotades diferents activitats que es fan a la ciutat des d’ara fins finals de novembre.

Acabem la Trobada amb una foto de tot el CIB i amb unes paraules d’Amanda Feria agraint i felicitant aquesta nova Trobada amb una abraçada gran a tots els nens i nenes del CIB, a les seves mestres i educadors/es, a les famílies i a l’equip tècnic del Servei d’Educació.

Ens tornarem a veure en el Plenari del CIB que es farà el dimecres 17 de novembre, a les 17.30 h, al Teatre Margarida Xirgu.

Ep, molt important! Dues periodistes de Televisió de Badalona han vingut a gravar una notícia sobre la Trobada del CIB.

És aquesta: https://bdncom.alacarta.cat/informatiu/capitol/20-doctubre-de-2021-vespre (minut 15.30″)

You may also like...

<

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies